Ford Puma: Kabuk değiştirerek döndü

 Ford Puma: Kabuk değiştirerek döndü

Bir zamanların coupe olarak üretilen Ford Puma yeni hayatına crossover olarak geri geldi. Puma, crossover sınıfına yeni bir soluk getirdi.

Yıllar önce Ford Puma oldukça şık bir coupe olarak üretildi. Özellikle motorsporlarında Puma dikkat çeken performansa sahipti. Türkiye’de de yarışan Puma’nın geri dönüşü crossover olarak oldu.

Yeni Ford Puma, 1.0 lt 95 ve 125 PS gücünde satılıyor. Ayrıca 1.0 Hibrit 155 PS versiyonu da mevcut. 125 PS’lik motor seçeneğinde 7 ileri otomatik şanzımanla sunulurken 95 PS’lik motor ve 155 PS’lik Hibrit motor seçeneklerinde sadece 6 ileri manuel şanzıman seçeneği mevcut.

ST-Line donanım paketine sahip olan aracımızın dış görünüşü oldukça şık ve sportif. İri panjur ve sportif tampon otomobilin ön kısmında ilk dikkat çeken detay oluyor. Modern far tasarımı ve gündü farları otomobilin bakışlarını sert bir şekilde yansıtıyor. Yan kısımda akıcı hatlar 18 inç jantlarla oldukça sportif görünüyor. Arka kısımda şeffaf stop grubu iki parçalı. Puma yazısının mat siyah olarak kullanılması araca ayrı bir hava katmış. Tamponun yüksek kalması bagaja yükleme yaparken biraz daha enerji sarf etmenizi sağlıyor.

Puma’nın iç mekanı oldukça şık. Gösterge paneli 12.3 inçlik bir ekran olarak karşımıza çıkıyor. Gösterge paneli bilgileri çok net bir şekilde sürücüye yansıtıyor. Orta konsoldaki ekran Ford’un SYNC sistemi ile adapte edilmiş. Orta konsol ergonomik açıdan sorunsuz. Direksiyon üzerinde bulunan butonlar fonksiyonel açıdan avantaj sunuyor.

Puma’da ön koltuklar sportif ve konforlu. Arka kotlularda diz ve baş mesafesi yeterli. Puma’nın 456 litrelik bagaj hacmi oldukça iddialı. Bagajın büyük olması dışında iki kademeli zemini ve MegaBox adı verilen bir kutu şeklinde boşluk bulunuyor. MegaBox ile derin ve çok yönlü bir depolama alanı ortaya çıkıyor. Bu ek depolama alanı, 763 mm genişliğinde, 752 mm uzunluğunda ve 305 mm yüksekliğinde olmak üzere 80 litrelik bir ek bagaj alanını da kullanıma sunuyor. Bu alanın içinde gerektiğinde çamurlanmış çizmelerinizi su içinde tutup yıkamanız bile mümkün. Altta bulunan tahliye deliği ile kirli su çok rahat şekilde dışarı atılıyor. Sonra bu bölümü su ile temizleyip suyu da tahliye etmeniz mümkün.

Euro NCAP’ten 5 yıldız alan Ford Puma’nın dört bir yanı 12 ultrasonik sensör, üç radar ve iki kamera ile denetleniyor. Tüm bu sistemlerden elde edilen veriler gerek sürüş, gerekse de park ve manevra esnasında sürücünün hayatını kolaylaştırmak ve daha güvenli bir sürüş tesis etmek üzere kullanılıyor.

Yeni Puma, gelişmiş sürüş destek sistemleri, daha kolay, daha az stresli ve daha güvenli bir sürüş deneyimini de beraberinde getiriyor. Dur-kalk özelliğine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi, Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, E-Call ve Şerit Takip Sistemi gibi donanımlar hem otoyol ve dur-kalk trafikte daha az stresli ve güvenli bir sürüş sağlıyor.

Ford Puma’da kullanılan 1.0L EcoBoost motor 125 PS güç ve 200 Nm tork üretiyor. Alt devirlerden itibaren istekli olan motor 7 ileri otomatik şanzımanla oldukça uyumlu. Otomobilin maksimum hızı 190 km/s ve 0-100 km/s hızlanma değeri ise 10.2 saniye. Aracın ortalama yakıt tüketimi 4.9 lt/100 km olarak belirtiliyor.

 

Yorum Yap

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.